top of page

producties   C-mone stimuleert creatieve producties en biedt ruimte aan multidisciplinaire projecten waar interactie met publiek en omgeving voorop staan

Festival fremdkorper.png

projecten

PINKBOX

2020/2021

Op moment dat corona de wereld in de ban had, kregen geëngageerde dansmakers de ruimte om een nieuw concept te ontwikkelen. Dansers Kelly Vanneste, Izah Kenhemmer en Lucas de Vroege vormen de harde kern van Pinkbox. Zij gingen met andere performers (urban, muziek) de strijd aan om ruimte te vinden voor verbeelding, zochten onconventionele speelruimtes op en volgen de stappen van het Werkwarenhuis in het transformeren van ruimtes. Het labyrint van de oude fabriek vertaald naar de menselijke maat. Voor persoonlijke ruimte waarin de performers creëren, spelen, uitdrukken, voelen, luisteren, reflecteren, tonen en delen. Een plek waar we weer mens kunnen zijn. 

 

URBAN DANCE/ZUIDLIJN

2018
In opdracht van Zuidlijn heeft C-mone in elke stad een urban choreograaf of gezelschap gevraagd een kort dansproductie te maken; Nana van Moergestel (Dansnest) heeft de uitdaging opgepakt voor Breda (Pier15); Dewi van Maaren (Dukebox) voor Den Bosch (Werkwarenhuis); Martijn Verschuren (Urban Matterz) voor Helmond (Speelhuis); Nina duMoulin voor Eindhoven (Warehouse of Innovation/DDW) en Rohiet Tjon Poen Gie (Fontys Dance Academy) voor Tilburg (Nacht van de Kunsten).

URBAN FICTION/PANAMA PICTURES

2017
C-mone brengt dans/circus gezelschap Panama Pictures samen met Playgrounds festival en studenten Animatie afdeling AKV|Sint Joost en ondersteunt de coproductie 'Urban Fiction' op het industriële terrein Tramkade in en rond het Werkwarenhuis.

 

FREMDKORPER/FONTYS HOGESCHOOL VOOR DE KUNSTEN

2016 en 2017

C-mone stimuleert cross over coproducties als Fremdkorper, diverse dansperformances/visuals i.s.m. Fontys Dance Academy bij het Werkwarenhuis om de dans te verbinden met architectuur en design.

KUNSTPROJECTEN/SCHATTEN VAN BRABANT

2005 – 2011

Ontwikkeling producties in het kader van provinciaal programma Schatten van Brabant om de verhalen uit het verleden een nieuwe betekenis te geven via de kracht van verbeelding.o.a.

Allerzielen.nu (nieuw ritueel op allerzielen), Museumschatjes (educatieprodgramma in musea), Filmschatten (films van Brabantse bodem ism Omroep Brabant), Onder onze voeten (archeologische vondsten), Heilige huisjes van pelgrimroutes tot kloosterverhalen

Foto: Petra Janssen (Studio Boot), Fremdkorper @Werkwarenhuis 

bottom of page