social label   C-mone is initiatiefnemer van Social label (2011) een landelijke beweging naar een sociale betekeniseconomie via de kracht van design en communicatie

Design met betekenis

Samen met Petra Janssen (Studio Boot) combineert Simone Kramer (C-mone) communicatie en creativiteit met een flinke dosis idealisme en doorzettings-vermogen voor design met betekenis. Zo ontstaan er nieuwe mogelijkheden om verschillende groepen uit de samenleving te betrekken en verbinden. Bij Social Label zijn tijd, betekenis en aandacht de nieuwe waarden. Het spraakmakende Social label lab dat geopend is door Koningin Maxima is het designlab voor sociale vernieuwing.

Sociaal duurzame designcollectie

Aantrekkelijke designproducten op maat voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt ontworpen en gemaakt bij diverse werkplaatsen in Nederland. Aan elke unieke samenwerking met een gerenommeerd ontwerper wordt een Social label gekoppeld, zoals HOUT> Piet Hein Eek en VEEG > Dick van Hoff. 

Vormgeven van een inclusieve wereld
Social label brengt kunst en design in de maatschappij. Via waardevolle designproducten gemaakt in samenwerking met ontwerpers en werkplaatsen wordt het gedachtegoed naar een inclusieve wereld waarin iedereen mee kan doen uitgedragen. De beweging groeit, inmiddels doen 14 werkplaatsen en topontwerpers mee, kopen steeds meer consumenten en bedrijven sociaal in, en is Social label uitgegroeid tot een internationaal erkend designlabel. 

www.sociallabel.nl

Foto:Petra Janssen (Studio Boot)

  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon