top of page
Recente berichten
Archief

Talent op podium tijdens Week van autisme


Het bijzondere keramiek-talent Oswin heeft autisme. Dat is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. De snelheid van taal en van het leven, begrijpen van de context zijn vaak dilemma's. Om mee te doen krijgt Oswin de nodige begeleiding bij werkplaats Artenzo in Tilburg. Via contact en door het aanreiken van nieuwe impulsen opent zich een nieuwe wereld, waarin talent tot bloei kan komen. De kracht van design, kunst om nieuwe sociale processen, een andere manier van denken te stimuleren naar een empathische mensgerichte economie (zie ook vorige artikel over RE-frame - RE-brand - RE-value).

Autisme is vaak onzichtbaar. Een procent van de Nederlanders leeft met deze handicap. Social Label haalt mensen zoals Oswin uit de schaduw. Dat doen ook de Nederlandse Vereniging voor Autisme en het Autismefonds. Zij vragen je van 29 mrt t/m 5 april ‘Een week stil staan bij een leven lang anders’. Oswin krijgt juist in deze week bijzondere – internationale – aandacht. Eerst door een artikel in het prestigieuze Ottagono - design & architecture magazine (verkrijgbaar tijdens Milan Designweek). En nu ook op de meest bezochte internationale design blog Dezeen.

Ontwerper Roderick Vos werkt samen met Oswin aan Social label >VAAS. Die samenwerking ging niet meteen van een leien dakje. Maar Roderick leerde de taal van Oswin spreken en sindsdien zijn ze erg op elkaar gesteld. Oswin kijkt uit naar de ontmoetingen. Hij realiseert zich steeds meer dat hij een bijzonder talent is en geniet zichtbaar van de aandacht die het hem oplevert.

bottom of page